Hva er et webhotell? - Webspesialisten AS

Hva er et webhotell?

Et webhotell er en tjeneste som tilbyr lagringsplass og tjenester som gjør det mulig å publisere en nettside på Internett. Når du oppretter en nettside, må du lagre filene som utgjør nettsiden et sted på nettet. Dette er hvor et webhotell kommer inn i bildet.

Et webhotell gir deg en server der du kan lagre nettsidefilene dine, og de gir deg også tilgang til verktøy som gjør det mulig å administrere og publisere nettsiden din. Du kan velge mellom ulike typer webhotell, som delt hosting, virtuell privat server (VPS) eller dedikert server.

Delt hosting er vanligvis den billigste og mest populære løsningen for mindre nettsteder. Det betyr at du deler serveren med andre brukere, og dette kan påvirke ytelsen til nettsiden din.

En VPS gir deg mer kontroll over serveren, og du deler ikke ressursene med andre brukere på samme måte som med delt hosting. En dedikert server er den dyreste løsningen, men gir deg full kontroll over serveren og ressursene som brukes.

Det er viktig å velge et pålitelig webhotell som tilbyr god sikkerhet, ytelse og support for å sikre at nettsiden din fungerer optimalt.


Domener på webhotell

Hos Webber har vi valgt å fokusere hovedsaklig på webhotellet og la deg kjøpe domener for eksempel hos Domeneshop eller andre. Dette fordi det er relativt mye arbeid med administrasjon og vi ønsker heller bruke tiden vår på det vi syns er mest givende. Det er også praktisk å ha alle domener samlet på en plass og heller peke sine domener til der innholdet er. Bra for konkurransen i markedet og oversiktlig.

Hvorfor et webhotell i Norge vs utlandet?

Vi får ofte kommentarer på hastigheten fra nye kunder, noe som iblant overrasker oss.

  1. Bedre ytelse: Når du velger et webhotell i Norge, vil nettsiden din bli lastet raskere for norske besøkende fordi dataene ikke trenger å reise så langt. Jo kortere avstand dataene må reise, jo raskere blir nettsiden lastet inn. Dette kan gi en bedre brukeropplevelse og kan også hjelpe med søkemotoroptimalisering (SEO).
  2. Bedre kundeservice: Ved å velge et norsk webhotell vil du kunne kommunisere med kundeservice på norsk, og du vil ikke ha språkproblemer eller tidssoner å ta hensyn til. Dette kan gjøre det lettere å få hjelp og støtte når du trenger det.
  3. Bedre personvern: I Norge har vi strenge personvernregler som gir bedre beskyttelse for personopplysninger. Ved å velge et norsk webhotell, kan du være sikker på at dataene dine blir behandlet i samsvar med disse reglene.
Hvis nettsiden din har et internasjonalt publikum, kan det være mer hensiktsmessig å velge et webhotell som er geografisk nær målgruppen din, eller som gir bedre ytelse og funksjonalitet for spesifikke behov.

WordPress webhotell

Et WordPress webhotell er et webhotell som er spesielt tilpasset for å kjøre nettsteder som bruker WordPress som publiseringsplattform. WordPress er en av de mest populære plattformene for å lage nettsider, og et WordPress webhotell tilbyr en optimalisert serveroppsett som gir best mulig ytelse og funksjonalitet for WordPress-nettsteder.

Mange WordPress webhotell tilbyr spesielle funksjoner som forhåndsinstallert WordPress-programvare, automatisk sikkerhetskopiering, caching og optimalisering for WordPress-plugins. Vi tilbyr enkel installasjon og har fokus på lynrask PHP-behandling med de seneste oppdateringene. Med andre ord helt optimalt for WordPress!

Det er verdt å merke seg at ikke alle webhotell som tilbyr støtte for WordPress, er WordPress webhotell. Mange webhotell kan kjøre WordPress-nettsteder, men de tilbyr ikke nødvendigvis det samme optimaliserte serveroppsettet som et spesialisert WordPress webhotell.

Når du velger et WordPress webhotell, er det viktig å se etter en pålitelig og sikker leverandør med god ytelse og tilstrekkelig støtte for WordPress-funksjoner og -tillegg.

Hvorfor SSD på webhotell?

Bedre ytelse: SSD-er (Solid State Drives) er betydelig raskere enn tradisjonelle harddisker (HDD). Dette betyr at nettsiden din vil kunne lastes raskere når den lagres på en SSD. Dette kan gi en bedre brukeropplevelse for besøkende på nettsiden, og det kan også ha en positiv effekt på søkemotoroptimalisering (SEO).

Bedre stabilitet: SSD-er er mindre utsatt for mekaniske feil enn HDD-er fordi de ikke har bevegelige deler. Dette betyr at de er mindre sannsynlig å feile og dermed kan gi økt stabilitet og pålitelighet for nettsiden din.

Bedre skriveytelse: SSD-er har bedre skriveytelse enn HDD-er. Dette kan være spesielt viktig hvis nettsiden din krever mye skriving til disk, for eksempel hvis den har en database som ofte blir oppdatert.

Bedre sikkerhet: SSD-er kan ha bedre sikkerhetsfunksjoner enn HDD-er, som for eksempel kryptering på maskinvarenivå. Dette kan beskytte dataene dine mot uautorisert tilgang eller skadelig programvare.

Det er verdt å merke seg at SSD-lagring kan være dyrere enn tradisjonell HDD-lagring, og at ikke alle webhotell tilbyr SSD-lagring som standard. Imidlertid kan det være verdt å investere i SSD-lagring hvis du ønsker å oppnå bedre ytelse og stabilitet for nettsiden din.

Backup - hvorfor det er så viktig

Det er viktig å merke seg at backup av nettsiden din ikke nødvendigvis er inkludert som en del av webhotellet du kjøper. Derfor er det viktig å sjekke hvilke backup-løsninger webhotellet tilbyr, og om det krever ekstra kostnader eller om backup-løsningen er inkludert som en del av webhotellet. Det er også viktig å sørge for at backup-løsningen er pålitelig og sikker, og at du har en plan for hvordan du vil gjenopprette nettsiden din hvis det skulle bli nødvendig.